Noćni život u Sevilli je jako bogat. Osim po bogatoj kulturi i arhitekturi, cijeli grad je poznat po svojoj živoj, te vrlo otvorenoj i prijateljskoj atmosferi. Noćni život je vrlo raznolik, s raznim barovima, klubovima i restoranima koji zadovoljavaju različite ukuse. Neka od najpopularnijih dijelova grada za noćni život u Sevilli su sam centar grada, zatim Alameda de Hércules, četvrt Santa Cruz i četvrt Triana, od kojih svaki ima svoju jedinstvenu atmosferu.

Savjeti i što moraš znati prije izlaska:

  • Noćni život u Sevilli je jako živ. Izlazak počinje jako kasno.

  • Pravom izlasku prethodi “predizlazak” koji počinje od oko 21h/22h sati ili nešto kasnije. Prvo se ljudi okupljaju u barovima od kojih se, oni napoznatiji za takve prigode, nalaze uz rijeku Guadalquivir na tzv. Paseo (Paseo de Cristóbal Colón), odmah nasuprot mosta Puente de Triana. Doslovno su poredani jedan do drugog i gotovo svaki od njih ima svog DJ-a.

  • Nakon “zagrijavanja” slijedi pravi izlazak. U klubove se izlazi nakon ponoć, a najčešće je najbolje vrijeme za ulazak u klub 1h-2h, a ponekad ćete vidjeti ljude kako čekaju u dugom redu ispred ulaza u klub i u 3h ujutro. I to je sasvim normalno. Upravo zbog toga, najčešće je ulazak u klub do 1:30h besplatan, a nakon toga se ulazak plaća. Menadžeri klubova su ovo uveli upravo zbog razloga da potaknu ljude da dođu ranije, jer su klubovi do 2h najčešće tek napola puni.

  • U klubovima u zatvorenom pušenje nije dopušteno. Sasvim je normalno da pušači na tren izađu vani zapaliti i nakon toga se vrate unutra. To je kultura i nešto sasvim normalno. Ovo je super, jer vam nakon izlaska odjeća i kosa neće smrditi na dim cigareta (osim možda na miris cachimbe 😀 ), što pogotovo smeta nepušačima. Osim toga, posebno će me razumjeti cure s dugom kosom. 🙂

  • Izlazak traje do jutarnjih sati. Veliki dio klubova radi do 7h ujutro (pogotovo ljeti) i DJ tek tada prestane puštati glazbu.

  • U jesenskim, zimskim i dijelom proljetnim mjesecima, otvoreni su klubovi u zatvorenom. Međutim, već pojavom toplijih temperatura, početkom proljeća i ljeti, ovi klubovi zatvaraju, a otvaraju klubovi na otvorenom. Velika većina ovakvih klubova nalazi se uz rijeku. Ovakva praksa primjenjuje se iz sigurnosnih razloga, a i naravno zbog ugođaja i atmosfere, jer konkretno u Sevilli dnevne ljetne temperature uobičajeno prelaze 45°C. Ovakve temperature uobičajene su i u nekim drugim gradovima Andaluzije.

  • U Sevilli se izlazi gotovo svakog dana u tjednu i uvijek će svatko naći nešto za sebe. Međutim, najbolji dani za to su srijeda (pogotovo za studente), četvrtak (tzv. “juernes” – ‘jueves’ četvrtak i ‘viernes’ petak), petak, subota i nedjelja.
Zaključak

Općenito, noćni život u Sevilli nezaobilazan je za svakoga tko posjeti grad, uz mnoštvo prilika za uživanje u živahnoj kulturi grada i stvaranje trajnih uspomena. Opustite se i uživajte! 🙂

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI I OVO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)