Sevilla je predivan grad koji odiše kulturom i predivnom arhitekturom. Ljudi u ovom gradu su jako otvoreni, a mnoštvo restorana i barova u negovim ulicama i uz rijeku Guadalquivir pridodaju predivnoj romantičnoj atmosferi grada. Ovo ga čini savršenim mjestom za romantični odmor i bijeg od užurbane svakodnevice. U nastavku vam donosim aktivnosti u Sevilli kojima možete obogatiti svoj romantični odmor.

Vožnja rijekom Guadalquivir

Na rijeci Guadalquivir, odmah pored Torre del Oro, možete se ukrcati na turistički brod koji će vas povesti na ugodnu vožnju u trajanju od oko 1h. S obzirom da rijeka Guadalquivir prolazi kroz sami centar Seville, na ovaj ćete način moći upoznati grad iz malo drugačije perspektive. Osim toga, upoznat ćete predivne mostove koji povezuju dva dijela grada.

Šetnja mostovima Seville i ulicom Betis

Opustite se u šetnji mostom “Puente de Triana” koji je od posebnog povijesnog i gospodarskog značaja za ovaj grad. Ovo je prvi most kojim su povezani Triana i centar Seville. Prošetajte se poznatom ulicom Betis koja se proteže uz samu rijeku Guadalquivir a koja je prepuna tapas barova u kojima možete uživati u tradicionalnim specijalitetima.

Sevilla
Sevilla – pogled na Puente de Triana s ulice Betis

Vožnja kočijom

Sevilla je grad prepun znamenitosti. Jedne od onih koje posebno oduzimaju dah su Plaza de España i Parque de María Luisa. Odmah nasuprot Plaze nalazi se park ‘Parque de María Luisa’ kojeg krase popločane fontane, ribnjaci, klupe, bujni zasadi palmi, stabla naranči, mediteranskih borova, i dom je za razne vrste ptica. Ako se želite opustiti, ovo je mjesto koje morate vidjeti.

Ove znamenitosti su od Katedrale udaljene svega 20ak minuta hoda. Međutim, kako bi začinili svoj romantični odmor u Sevilli, preporučam vam da unajmite jednu od kočija koje se nalaze ispred Katedrale čime ćete grad doživjeti na dodatno poseban način.

Flamenco show

Kada pomislite na „Španjolsku“, vjerojatno je ples flamenca i salse jedna od prvih stvari koja vam padne na pamet. Da, istina je… u Andaluziji, i preciznije, u Sevilli, svi plešu i gotovo na svakom kutu ulica možete čuti tipičnu flamenco glazbu.

Tijekom boravka u Sevilli svakako bi trebali prisustvovati nekom izvanrednom flamenco show-u. Izvode ga profesionalni plesači flamenca, a na nekima od njih se i sami možete okušati u flamencu. U centru grada postoji nekoliko nevjerojatnih mjesta koja nude ove predstave.

Romantična večera u restoranu Maria Trifulca

Restoran Maria Trifulca nalazi se uz most Puente de Triana i ubraja se u luksuzniju skupinu restorana u gradu. Ovo je prvenstveno zbog svoje savršene lokacije uz samu rijeku čime duguje svoj predivan pogled na grad koji je navečer predivno osvijetljen. Pogled na most Puente de Triana, rijeku Guadalquivir i brodove koji njome prolaze, Katedralu, Torre del Oro… zasigurno će vaš romantični odmor učiniti nezaboravnim.

Sevilla
Sevilla – restoran Maria Trifulca i Puente de Triana

Piće na krovnoj terasi hotela Eme

Piće na krovnoj terasi hotela Eme u samom centru Seville, s očaravajućim pogledom na osvijetljenu Katedralu i opuštajućom glazbom u pozadini, svakako će savršeno zaokružiti cijeli odmor. Opustite se uz čašu vina ili koktel i doživite čar Seville. Na vama je samo da se prepustite i uživate u atmosferi!

Sevilla
Sevilla – pogled s terase hotela Eme

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI I OVO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)