Ovdje ćeš saznati koji su to najbolji jednodnevni izleti iz Seville i koji su to okolni gradovi koje vrijedi posjetiti ukoliko imaš višak vremena i želiš malo istražiti ostale znamenitosti Andaluzije. Za svaki od izleta pokazat ću ti najbolji način putovanja u samostalnom aranžmanu, ali i najbolja besplatna i plaćena vođenja ili ture u slučaju da se odlučiš rezervirati takvu opciju. Krenimo.

1. CÁDIZ

OVDJE možeš detaljnije saznati koje su to najvažnije znamenitosti koje moraš vidjeti u Cádizu:

a) Samostalno:

Cádiz se može obići u jednom danu i idealan je za jednodnevni izlet. Do ovog grada možeš stići autobusom, vožnje u trajanju cca 1h (možeš i vlakom) i može se dosta toga vidjeti (Katedrala, Muzej, Rimski Teatar…). a i sigurno ćeš uživati u lijepom pogledu na ocean.

Tu možeš vidjeti vozni red buseva i vlakova: https://www.omio.com/

Cádiz – vođenja i ture:

b) Organizirano (Sevilla – Cádiz):

2. MÁLAGA

Málaga je predivan grad koji odiše mediteranskom atmosferom i vrlo brzo će ti prirasti srcu. Visoke palme i morski povjetarac uz predivnu arhitekturu, odličnu hranu i ljubazne ljude… ništa više ti ne treba. OVDJE možeš vidjeti 8 razloga zašto moraš posjetiti ovaj grad:

a) Samostalno:

Ako si dobro organiziraš vrijeme, Málagu također možeš posjetiti u jednom danu. Do nje možeš stići vlakom, busom, BlaBlaCar-om, a možeš i rentati auto. Preporučila bih ti da rentaš auto, jer si tako fleksibilnije možeš organizirati vrijeme. Ako se odlučiš za bus, vrlo je važno da si na vrijeme kupiš karte kako kasnije nebi bilo iznenađenja i ostaneš bez njih. Od Seville do Málage put traje 2,5h/3h a cijena karte u jednom smjeru je oko 20eura.

Málaga – vođenja i ture:

b) Organizirani privatni izlet (Sevilla – Málaga):

3. GIBRALTAR

Detaljnije o Gibraltaru i zašto ga posjetiti saznaj OVDJE.

a) Samostalno:

Od jednodnevnih izleta možeš posjetiti i Gibraltar. Za ovaj izlet ne zaboravi ponijeti putovnicu sa sobom. Za posjetiti Gibraltar najbolje ti je rentati auto s obzirom da do tamo treba cca 3h pa si fleksibilniji s vremenom. Ako se odlučiš za ovu opciju, auto možeš ostaviti s španjolske strane i samo se prošetati kroz granicu. Na strani Gibraltara imaš stanicu s busevima koji vode gotovo do same žičare kojom se možeš popeti na poznati vidikovac. 🙂

Gibraltar – vođenja i ture:

b) Organizirano (Sevilla – Gibraltar):

4. HUELVA I PUNTA UMBRÍA – kupanje

Ako dolaziš u Sevillu u ljetnim ili čak proljetnim mjesecima, možeš iskoristiti sezonu kupanja i uživati u kilometarskim pješčanim plažama s beach barovima i chiringuitosima. Neke od takvih su Punta Umbría, Mazagón ili Matalascañas. Sve se nalaze u Huelvi i izvrsno su povezane busevima. Udaljenost je nekih 1h/1,5h vožnje. Naravno, do tamo možeš i autom čime si fleksibilniji s vremenom i ne ovisiš o voznom redu autobusa. Na autobusnom kolodvoru Plaza de Armas u Sevilli imaš direktne linije do Huelve (na kolodvoru Damas u Huelvi imaš česte linije autobusa koje idu do Punta Umbríe, Mazagóna,…) i čak imaš liniju koja ide do Punta Umbríe pa u Huelvi ne moraš presjedati. Osim plaža, vrijedi posjetiti i sam gradić Huelvu.

Huelva – vođenja i ture:

5. RONDA

Ronda je grad u pokrajini Málaga i nalazi se oko 100km od grada Málage. Smješten je na oko 750m nadmorske visine, a najpoznatiji dio grada je 100m duboki strmi kanjon El Tajo kojeg je usjekla rijeka Guadalevin. Ova rijeka dijeli grad na dva dijela, a povezani su s 3 mosta, Puente Romano, Puente Viejo i Puente Nuevo. Puente Nuevo je najviši s čak 120m iznad tla kanjona. Ronda je stoljećima privlačila razne umjetnike, među kojima se posebno ističu Ernest Hemingway i Orson Welles koji bi tu provodili i nekoliko mjeseci godišnje.

a) Samostalno:

U slučaju da odlučiš posjetiti Rondu i do nje doći u vlastitom aranžmanu bilo autom, autobusom, BlaBlaCar-om i sl.

b) Organizirano (Sevilla – Ronda):

6. OSTALI IZLETI:

Ako se odlučiš za neka od ostalih besplatnih vođenja ili za neke povoljne organizirane izlete ili vođenja, OVDJE ih brzo i lako možeš rezervirati.

Od ostalih jednodnevnih izleta iz Seville preporučam:

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI I OVO: