Andaluzija je jedna od najljepših regija Španjolske, a u nastavku ti donosim odgovor na pitanje kako najlakše i najbrže doći do Andaluzije.

Andaluzija ima 4 domaće zračne luke: Almería, Córdoba, Granada i Jerez de la Frontera (pokrajina Cádiz), te 2 međunarodne zračne luke: Málaga i Sevilla koje nude letove do i iz glavnih španjolskih gradova i drugih prekomorskih odredišta, sa španjolskim i stranim zrakoplovnim prijevoznicima. Upravo ove luke nas najviše zanimaju.

Aerodrom Málaga

Zračna luka Málaga (AGP), poznata i kao zračna luka Málaga-Costa del Sol, najveća je zračna luka u južnoj andaluzijskoj regiji i četvrta najprometnija zračna luka u Španjolskoj.

Ovo je ujedno i najbrža opcija ako dolazite u Andaluziju iz Hrvatske.

Naime, postoji direktan let Zagreb – Málaga zračnim prijevoznikom Ryanair koji prometuje 2 puta tjedno gotovo tijekom cijele godine i mogu biti vrlo povoljni. Let traje oko 3 sata, a na njihovoj službenoj stranici možete provjeriti red letenja https://www.ryanair.com/

Aerodrom Sevilla

Andaluzija još uvijek nije direktno povezana s Hrvatskom letovima iz zračne luke u Sevilli (SVQ) (zračna luka San Pablo). Međutim, do ovog grada može se uz presjedanje preko ostalih većih španjolskih i europskih gradova poput Barcelone, Rima, Madrida, Frankfurta, Lisabona, Munchena,…

Tako na primjer španjolska aviokompanija Vueling leti iz Zagreba i Splita uz jedno presjedanje do Seville, a red letenja i cijene možete vidjeti na njihovoj web stranici: https://www.vueling.com/

Ako živite u Istri ili vam nije problem ići do gradova u našem susjedstvu, postoji i opcija direktnih letova:

  • Venecija – Sevilla (let traje 2h 45min)
  • Beč – Sevilla (let traje 3h 20min)

Vlakom iz Madrida ili Barcelone

Osim zrakom, jako dobar način da dođete do Andaluzije iz gradova kao što su Barcelona i Madrid bio bi vlakom. Španjolska ima brze vlakove (AVE) za regiju Andaluzije u gradove kao što su Sevilla, Málaga i Córdoba. Npr. do Andaluzije se lako može doći iz Madrida ili Barcelone izravnim vlakovima za Sevillu.

Naravno, uvijek postoji i opcija autobusa, rent-a-car ili BlaBlaCar.

Vozni red i konkretne cijene za vlak i autobuse možete vidjeti na ovoj stranici: https://www.omio.es/

Nadam se da sam vam ovim informacijama pomogla. Želim vam sretan put i sigurna sam da ćete uživati u ljepotama Andaluzije kada god ju odlučite posjetiti. 🙂

Osobno uvijek izbjegavam nepotrebno trošenje dragocjenog vremena i novca kada putujem. Prioritet mi je svoje vrijeme iskoristiti maksimalno produktivno umjesto da ga trošim na besciljno lutanje destinacijom.

Ako ipak smatraš da ti treba pomoć u planiranju svog putovanja Andaluzijom, slobodno se prijavi na moj program “ANDALUZIJA PO TVOJOJ MJERI – SAMOSTALNI ARANŽMAN” gdje kreiram PRIJEDLOG PLANA PUTOVANJA isključivo po tvojim preferencijama.

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI I OVO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)