Predivan otok Brač ima jako puno toga za ponuditi. Osim brojnih plaža i kulturnih znamenitosti, ovaj otok ima i bogatu gastronomsku ponudu. Ukusna mediteranska jela i vina nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Imajte na umu da otoku ima jako puno dobrih mjesta za uživati u hrani, pogotovo u ljetnim mjesecima i teško ih je izdvojiti samo 6. Međutim evo, ovo je top 6 restorana na otoku Braču koji se posebno ističu.

1. Konoba “Kopačina”

Ovo mjesto omiljeno je među lokalcima, ali i među turistima. Nalazi se u mjestu Donji Humac na adresi Donji Humac 7. Jedan je od restorana na otoku koji je otvoren tijekom cijele godine. Ima predivan pogled, a ono najvažnije, hrana je odlična!

2. Restoran “Grill Garden”

Restoran “Grill Garden” nalazi se u mjestu Sutivan na adresi Plitvine 30. Impresivan restoran, okružen predivnom prirodom i pogledom na more pružit će vam nezaboravno iskustvo. Ovdje ćete zasigurno uživati u očaravajućoj atmosferi i ukusnoj mediteranskoj hrani i vinima.

3. Konoba “Gustirna”

Konoba “Gustirna” nalazi se u mjestu Postira na adresi Kogule 24, na samoj rivi. Ovdje ćete zasigurno uživati u odličnoj ljetnoj atmosferi uz odličnu hranu spavljenoj od svježih namirnica.

4. Restoran “Vusio”

Restoran “Vusio” nalazi se u poznatom mjestu Bol. Osim u prekrasnom ekskluzivnom ambijentu terase uz rivu i pogledom na more, možete uživati i u odličnoj gastronomskoj ponudi.

5. “Kaštil Gospodnetić”

Agroturizam “Kaštil Gospodnetić” nalazi se na obiteljskom imanju u mjestu Dol (adresa Dol 13) u blizini mjesta Postira. Uz predivan pogled na mjesto Dol i mjesto Postira u daljini, zasigurno ćete uživati u autentičnoj otočnoj atmosferi. Za neke od specijaliteta potrebno je unaprijed napraviti narudžbu zbog duge pripreme.

Obitelj većinu namirnica proizvodi na vlastitom gospodarstvu. Restoran se nalazi u plemićkoj kući koja je u obitelji već dvanaest generacija i od velikog je kulturnog značaja. Dok ste ovdje, osoblje će vas provesti kroz kući i salon, gdje ćete vidjeti kako su gospoda življela tijekom 19.st.

6. Agroturizam “Hrapoćuša”

Konoba “Hrapoćuša” nalazi se na obiteljskom imanju, u blizini mjesta Postira i mjesta Dol, u obiteljskom vinogradu. Za neke od specijaliteta potrebno je barem dan prije napraviti narudžbu s obzirom da je potrebna posebna i dulja priprema kao što su npr. janjetina i peka. Za desert obavezno preporučam tradicionalan specijalitet od oraha “Hrapoćuša”. Osim u odličnoj hrani, ovdje ćete uživati u prirodnom ambijentu u dolini maslina i vinove loze.

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI I OVO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)