Kada pomislite na Španjolsku vjerojatno su ples flamenca i salse jedne od prvih stvari koja vam padnu na pamet. Da, istina je… u Andaluziji, i preciznije, u Sevilli, svi plešu i gotovo na svakom kutu ulice možete čuti tipičnu flamenco glazbu. Bilo da ste samo u šetnji gradom ili ste vani na ručku i jedete neki ukusni „tapas“, uvijek možete vidjeti nekoga kako pjeva i pleše flamenco. Dakle, ne samo da možete „čuti“ Španjolsku (točnije Andaluziju), već ju istovremeno možete vidjeti i okusiti u njenim ukusnim jelima. U nastavku saznajte koja su to mjesta gdje možete pogledati najbolji flamenco show u Sevilli. U centru grada postoji nekoliko nevjerojatnih mjesta koja nude ove predstave.

Flamenco show
Avenida de la Constitución – Flamenco na ulici

Napomena: Navedene cijene i termini podložni su promjenama, pa svakako prije prisustvovanja provjerite iste na njihovim službenim stranicama. Također, ovdje su navedene cijene za odrasle, ali za djecu i studente su najčešće jeftinije.

1. La Cantaora

Tablao Flamenco La Cantaora svakako je jedan od najboljih u Sevilli. Ovo je flamenco show koji vam nudi nezaboravno iskustvo, a nalazi se u samom centru grada u ulici Calle Albareda 22 odmah pokraj trga Plaza Nueva. Ovdje se susreću veliki umjetnici iz cijele zemlje kako bi predstavili svoju umjetnost kroz pjevanje i ples i omogućili vam da uživate u sjaju najstvarnijeg i najautentičnijeg flamenca. Plesači, pjevači i gitaristi se uvijek mijenjaju i sve su to jaka imena na španjolskoj flamenco sceni.

Doživjet ćete pravo iskustvo zahvaljujući atmosferi show-a koja će vas odvesti u najčišće doba andaluzijskog flamenca. Ukoliko želite, ovdje možete probati i tipičnu andaluzijsku kuhinju. Naime, večera se poslužuje prije početka show-a, nikako za vrijeme njegovog trajanja. Razlog ovome je da se atmosfera ne kvari kako bi umjetnici u potpunosti mogli biti fokusirani pružajući vam najbolje iskustvo.

Show se obično održava dva puta u danu i to u 19:00h i 21:00h, a traje oko 1h. Svakako preporučujem da rezervirate svoje mjesto unaprijed. Ako trebate pomoć u tome slobodno me kontaktirajte.

2. Tablao Álvarez Quintero

Tablao Álvarez Quintero autentičan je i originalan flamenco show u Sevilli, smješten u zgradi iz 18. stoljeća u samoj blizini La Giralde u ulici Calle Álvarez Quintero 48. Karakterizira ga velika tradicija gdje umjetnici prenose svoje osjećaje na pozornici. Ovdje ćete se osjećati vrlo blizu korijenima umjetnosti flamenca. Ukoliko želite, i sami se možete pridružiti i okušati u plesu.

Svakog se dana održavaju dva show-a u 19:00h i 20:30h u trajanju oko 1h. Cijena je 18€.

Tablao Álvarez Quintero – Flamenco show

3. Tablao El Arenal

Tablao El Arenal nalazi se u ulici Calle Rodo 7 i nudi dva termina za show svake večeri i to u 19:15h i 22:00h u trajanju od po 1,5 sat. Zanimljiva je činjenica da je Tablao El Arenal New York Times proglasio najboljim flamenco show-om u Sevilli. Samu izvedbu sačinjava sedamnaest umjetnika koji pokrivaju razne flamenco „palos“ (stilove), uvijek s predanošću da ponude čist i autentičan show. Za 40€ dobiti ćete show i piće. Također, ako želite platiti malo više, bit će vam posluženi različiti jelovnici. Primjerice, za 62€ dobit ćete ukusni tapas meni. Piće i hrana poslužuje se oko 1h prije show-a.

4. El Patio Sevillano

U ulici Paseo de Cristobal Colon 11A, koja je vrlo blizu Tablao El Arenal, postoji još jedno mjesto zvano El Patio Sevillano gdje također za 38€ dobivate piće, a za višu cijenu biti će vam poslužen određeni jelovnik. Oni nude slične jelovnike poput Tablao El Arenal, a nastupi se održavaju u 19:00h i 21:30h. El Patio Sevillano započeo je 1952.godine i od tada je nekoliko puta promijenio svoje mjesto, a 1973. preselio se na trenutno mjesto uz rijeku okruženu najtipičnijim spomenicima i znamenitostima Seville kao što su Plaza de Toros i most Puente de Triana.

5. Los Gallos Tablao Flamenco

Los Gallos Tablao Flamenco nalazi se u središtu grada na trgu Plaza de Santa Cruz 11 i jedan je od najboljih, ali i najstarijih u Sevilli. Osnovan je 1966. Njime upravlja obitelj u čijem je i vlasništvu, a mali i elegantni prostor daje poseban ugođaj tradicionalnim izvedbama flamenca. Ulaznica za show koji se uobičajeno održava dva puta u večeri (20:00h i 22:00h; traje oko 1,5 sat) uključuje piće, a u nastupima sudjeluje dvanaest umjetnika. Cijena je 35€.

6. Flamenquería

Ako samo prijeđete most Puente de Triana i odete do ulice Calle Castilla 94 u četvrti Triana, doći ćete do mjesta koje se zove Flamenquería. Za samo 20€ vidjet ćete predstavu, a za 5€ više dobit ćete piće i ukusni tapas. Postoji samo jedan show po večeri koji traje otprilike jedan sat i počinje u 21:00h. Za grupe je moguće organizirati posebne satove plesa prije predstave. Noću odsjaj svjetala na rijeci daje predivnu atmosferu.

7. Milagritos tapas bar

Milagritos je tapas bar koji se nalazi svega par metara od poznate sevillske katedrale La Giralde u ulici Calle Alemanes 38. Ovdje možete vidjeti praktički besplatan flamenco show svaki dan u 20:30h u trajanju od oko 1h. Naime, ovdje za samo 15€ dobivate večeru u koju su uključena tri tapasa i piće, a flamenco show za vrijeme večere dolazi kao lijepi bonus. Ukoliko vam ne smeta mala buka i prolaženje konobara, ovo je pravo mjesto za vas. Preporuka je da svakako unaprijed rezervirate svoje mjesto jer je broj osoba ograničen.

Milagritos tapas bar – Flamenco show

Ostala flamenco mjesta koja vrijedi posjetiti u Sevilli su: Tablao Flamenco Sevilla, El Palacio Andaluz, Museo del Baile Flamenco, La Casa del Flamenco, Casa de la Memoria, Casa de la Guitarra, …

Tijekom boravka u Sevilli svakako bi trebali prisustvovati nekom od ovih flamenco nastupa ili možda čak probati i sami postati dio priče. 🙂

FLAMENCO PONUDA:

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI I OVO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)