Poduzetnički način razmišljanja je jedinstven koliko i vlasnik tvrtke koji stoji iza nje. Poduzetništvo i briga o sebi predstavljaju dvije stvari koje su međusobno vrlo usko povezane.

Kako biti poduzetnik ispunilo je stotine tisuća stranica u knjigama, napisani su milijuni članaka na Internetu i o tome se govori na bezbrojnim podcastovima, tečajevima, seminarima,…

Jedna od najboljih strana rada za sebe je beskrajno putovanje otkrića i žeđi za znanjem u kojem morate uživati i to ​​u svakom trenutku dok ste u procesu.

Kada budete spremni sve staviti na kocku, ENERGIJA će poteći iz vas. Ta energija će dovesti do AKCIJA. A akcije će dovesti do ISHODA kojeg želite za stvari do kojih vam je najviše stalo.

Ne možeš stići tamo kamo ideš ako neznaš gdje TOČNO ideš.

Da pojasnim.

Razmišljajte o svom životu kao o karti puta. Kada se koriste na pravi način, karte vas vode do vašeg točnog odredišta najkraćom i najizravnijom rutom.

Trik je u tome što morate znati KAMO idete.

Na primjer, nije dovoljno reći: “Želim ići na odmor u Italiju ili Francusku.” Morate biti precizni i znati da želite otići u Rim ili Pariz.

Preciznost stvara misli i radnje s konkretnom namjerom i ciljem.

Preciznost povećava realizaciju i učinkovitost.

Preciznost štedi vrijeme i smanjuje stres, jer isključujete distrakcije i stvari koje vam ne mogu pomoći u postizanju vaših ciljeva.

Kada ste precizni, postići ćete više i biti ćete sretniji, jer vaš um najbolje radi kada se može jasno fokusirati na ono što želite od života. Sve ovo vrijedi za sve aspekte života, pa tako i za poduzetništvo.

Razmislite o svojim CILJEVIMA, a zatim postavite izazovne i specifične korake koji će vam pomoći da tamo stignete.

Briga o sebi #SELFCARE

Briga o sebi se previše uzima zdravo za gotovo. U ovakvim vremenima, kada svi idemo u milijun različitih smjerova, bez prestanka, danima i tjednima, ostavljamo po strani svoje potrebe na dobrobit ljudi kojima smo okruženi, a na račun vlastitih potreba.

Treba hraniti, obnavljati i brinuti se za sebe.

Ključno je naučiti reći NE nekim stvarima. To je jedini način na koji ćete pronaći dovoljno vremena za brigu o svojim mentalnim, fizičkim i duhovnim potrebama.

Čak i ako odvojite samo 10 minuta dnevno za molitvu, meditaciju, šetnju, vježbanje, ples, slušanje glazbe, razgovor s dobrim prijateljem ili provođenje vremena uz vaš omiljeni hobi, briga koju dajete sebi znači da ćete prvo napuniti vlastitu čašu iz koje ćete tek tada moći davati drugima.

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI I OVO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)