Posljednih godina online biznis postaje sve više popularan. To je nešto što je prije bilo jako rijetka pojava, a sada je sasvim normalno i dio je svakodnevice. Ako želiš i ti biti dio te priče i pitaš se kako kreirati svoj online biznis u 10 koraka, ovdje ti donosim odgovor u najkraćim crtama. Doslovno!

1. Odredite svoju nišu

Pronađite određeno područje koje vas zanima i u kojem ste stručni te ciljajte na određenu publiku.

2. Izradite web stranicu i/ili profil na nekoj društvenoj mreži

Uspostavite online prisutnost s web stranicom i/ili na nekoj od društvenih mreža (Instagram, Facebook, TikTok,…) koje prikazuje vaše proizvode ili usluge. Pri tome je jako važno da je sadržaj na vašoj stranici kvalitetan i dobro napisan.

3. Razvijte marku/brend

Vi ste svoj brend! Uspostavite marku koja je jedinstvena i prepoznatljiva, te izradite logotip i izjavu o misiji.

4. Oglašavajte svoju tvrtku/uslugu/proizvod

Koristite društvene mreže, SEO optimizaciju tražilica, marketing putem e-pošte i druge alate za promociju svoje tvrtke. OVDJE saznaj kako kreirati uspješnu marketing kampanju.

5. Izgradite bazu kupaca/pratitelja

Uspostavite bazu lojalnih kupaca i/ili pratitelja pružanjem izvrsne korisničke usluge i ponudom kvalitetnih proizvoda ili usluga.

6. Vrijednost ponude

Pružite jedinstven i vrijedan sadržaj koji će motivirati posjetitelje da se vraćaju na vašu web stranicu ili profil.

7. Pratite svoje konkurente

Držite svoje konkurente na oku kako biste učili iz njihovih uspjeha i neuspjeha. Pri tome nemojte kopirati tuđe proizvode i usluge, već budite jedinstveni i originalni. Jedino na taj način možete dugoročno opstati na tržištu i u industriji kojom se bavite.

8. Koristite analitiku

Koristite analitiku za praćenje prometa vaše web stranice i mjerenje vašeg uspjeha, te sukladno tome poduzimajte daljnje akcije.

9. Kontinuirano inovirajte

Kontinuirano inovirajte, kreirajte sadržaj i poboljšavajte svoje poslovanje kako biste ostali ispred konkurencije.

10. Ostanite u tijeku s trendovima

Budite u tijeku s trendovima i novostima u industriji kako biste ostali relevantni i konkurentni.

Ovo su neki od najvažnijih koraka koje moraš proći ako želiš kreirati svoj online biznis. Pri tome ti propuručam da uživaš u procesu, vjeruješ u svoj proizvod/uslugu i nemoj odustati.

Ako želiš kreirati online biznis ali nisi siguran što je to što želiš, za tebe je moj ONLINE MENTORSKI PROGRAM “KRENI ONLINE – OD ŽELJE DO BIZNIS IDEJE” u kojem radom 1:1 u 1 mjesec zajedno dolazimo do ideje za tvoj online biznis.

Popuni prijavnicu i ako smo si match, krećemo s radom!

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI I OVO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)