Imati blog ili web stranicu predstavlja puno više posla nego što to većina ljudi misli. Ako imaš blog, točno znaš na što mislim. Ako ga ipak nemaš i želiš to promijeniti, OVDJE možeš saznati kako napraviti vlastiti blog ili web stranicu. Vođenje bloga može biti hobi, ali kada želiš zaraditi radeći ono što voliš i povećati promet odnosno posjećenost stranice, to nije tako lako. Zbog toga ti želim pokazati kako pomoću Pinteresta možeš povećati čitanost bloga.

Sigurno već znaš što je to Pinterest, međutim, možda ne znaš kako ovaj alat može biti jako koristan i važan u povećanju posjećenosti tvoje stranice. Štoviše, ovaj alat ti može donijeti većinu prometa samo trebaš znati kako ga upotrijebiti.

Postavljanje Pinterest računa

Korištenje Pinteresta je jednostavno, besplatno i predstavlja izvrstan alat za stjecanje prometa na blogu. Prije svega, ono što moraš napraviti je kreirati Pinterest račun. Jednostavno je. Prilikom kreiranja računa Pinterest će te navoditi na iduće korake, tako da ne moraš brinuti hoćeš li nešto napraviti pogrešno. Dalje, postavi ga tako da to bude poslovni račun. Ovo možeš napraviti i naknadno, ali nemoj zaboraviti na ovaj korak jer želiš povezati Pinterest račun sa svojom web lokacijom.

Izrada Pinova

Nakon što kreiraš svoj Pinterest račun i povežeš ga sa svojom web lokacijom, vrijeme je da kreiraš svoj prvi “Pin”, odnosno objavu. Ovo je jako važan dio. Želiš objaviti što više Pinova o jednom blog postu, ali i dalje pripaziti na njegovu relevantnost. Evo na što mislim.

Na primjer, možeš kreirati 6 Pina oko jednog posta na blogu. Osmisliš 2 naslova i napraviš 3 izgledom pomalo različita Pina sa svakim naslovom. Ovo ti može jako pomoći da dobiješ više prometa na svojoj web stranici. Naravno, možeš kreirati i stotinu Pinova za svaki post na blogu, ali to je jednostavno previše. Na ovaj način gubiš na relevantnosti same objave, a osim toga, ne želiš “spamati” ljude.

Dizajniranje Pina

Kada govorimo o dizajniranju Pinova, prije svega, želiš da izgleda profesionalno. Isto tako, želiš da izgledaju kao post na blogu za koji ih kreiraš. Ako primjerice kreiraš Pin o postu na blogu koji izgleda jako šareno i korisnici kliknu na link kako bi ga pročitali, a na kraju ih na stranici dočeka post s neutralnim bojama, tada je očito da se nešto ne poklapa i da nije u redu. Dakle, svakako uskladite svaki Pin s pripadajućim postom. Na ovaj način čitatelj zna što može očekivati i to će ga zadržati da pročita post.

Sljedeća stvar na koju je poželjno pripaziti prilikom kreiranja Pinova je ta da nastojiš da Pinovi imaju sličan prepoznatljiv dizajn. Dakle, pokušaj koristiti dizajne koji su malo drugačiji, a opet jedinstveni na svoj način. Tako će te, koristeći Pinterest, čitatelji početi lakše prepoznavati.

Planiranje Pinova

Planiranje Pinova je možda i najvažniji dio. Naravno, možeš odlučiti da ovaj dio nećeš raditi, ali svakako ga preporučam iz sljedećeg razloga. Objavljivanje na Pinterestu svaki dan, a posebno kada želiš objaviti više od jednog Pina svaki dan, velik je posao. Iako je ovo jednostavan posao, ne želiš svakodnevno trošiti svoje dragocjeno vrijeme samo na ovo. Zbog toga ti preporučam zakazivanje objave Pinova unaprijed. Na ovaj način, tvoj će post na blogu doći do puno većeg broja čitatelja.

Dakle, Pinterest je alat koji ti može pomoći da povećaš čitanost bloga, samo trebaš znati kako ga upotrijebiti. Sretno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)