Hrvatska se, kao i ostale zemlje, prilagođava novonastalim uvjetima na turističkom tržištu uzrokovanim posljedicama pandemije virusa COVID-19. Ovi uvjeti za ulazak u Hrvatsku u 2021. tu su da bi postojala određena razina sigurnosti za sve one koji ju posjećuju, ali i one koji u njoj žive. Dobrodošli su svi koji se pridržavaju epidemioloških mjera i svjesni su važnosti osobne odgovornosti prema sebi i drugima.

Ovdje ćete pronaći aktualne informacije o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku u vrijeme pandemije u 2021. Naime, morate ispuniti jednu od pet opcija opisanih u nastavku.

5 opcija:

  1. negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa – BAT na SARS-CoV-2. Nalazi ne smiju biti stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz).
  2. potvrdu o cijepljenju za osobe koje su prije više od 14 dana primile drugu dozu cjepiva protiv COVID-19. Iznimno, ukoliko se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi, potvrda o primitku jedne doze ukoliko je doza primljena prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice.
  3. ako je osoba preboljela COVID-19 i ima liječničku potvrdu o preboljenju ili pozitivan nalaz PCR ili brzog antigenskog testa – BAT te je nakon preboljenja cijepljena najmanje jednom dozom cjepiva, izuzeće od obveze predočenja negativnog PCR ili brzog antigenskog testa – BAT ili samoizolacije produljuje se do pet mjeseci od primjene cjepiva
  4. predočenje pozitivnog PCR testa ili brzog antigenskog testa, kojim se potvrđuje da se vlasnik oporavio od infekcije virusom SARS-CoV-2, pri čemu je taj test napravljen unazad 180 dana, a stariji od 11 dana od dana dolaska na granični prijelaz ili uz predočenje potvrde o preboljenju izdane od liječnika.
  5. ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje – BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza. U slučaju nemogućnosti testiranja određuje se mjera samoizolacije u trajanju od 10 dana.

Za dodatne informacije skenirajte QR kod na slici ispod ili posjetite stranicu: https://entercroatia.mup.hr/

Uvjeti za putovanje u Hrvatsku u 2021
Izvor: Ministarstvo unutarnjih poslova RH – Uvjeti za ulazak u Hrvatsku u 2021.

Budimo odgovorni i pridržavajmo se propisanih mjera. Želim vam ugodan i opušteni boravak u Hrvatskoj. 🙂

Više o tome kako se pozicionirati na turističko tržište i prilagoditi novim trendovima u 2021. možeš saznati OVDJE.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)