Kako otkriti svoju strast ako znaš da se nečim želiš baviti, ali trenutno ne znaš što je to. Vidiš da se ljudi kojima se diviš bave nečim što ih ispunjava i bave se time toliko stravstveno da iz njih zrači posebna energija. Možda te zanima puno stvari i osjećaš da se ne možeš opredijeliti na samo jednu stvar. Ovi alati mogu ti pomoći u pronalasku vlastite strasti.

SAVJETI:

1. Razmisli o tome što te ispunjava

Razmisli o aktivnostima koje te čine sretnim i koje radiš bez unutarnjeg otpora i dok to radiš imaš osjećaj da ti vrijeme proleti. Razmisli i napiši na papir sve čega se sjetiš. Nema glupih odgovora. Odgovore ćeš vidjeti samo ti.

2. Pokušaj nove stvari

Isprobavanje novih aktivnosti može ti pomoći otkriti ono što ti se stvarno sviđa. Pokušaj se upisati na tečaj ili radionicu, isprobaj novi sport ili hobi, putuj na nova mjesta, čitaj knjige koje te zanimaju. Na ovaj način otkrit ćeš prema čemu imaš afinitete.

3. Razgovaraj s drugima

Ponekad nam drugi mogu pružiti novi pogled na stvari i pomoći nam u otkrivanju naših strasti. Razgovaraj s prijateljima, obitelji i kolegama o svojim interesima. Samo pazi da je da razgovaraš s ljudima koji su motivirajući i poticajni.

4. Razmisli o svojim vrijednostima

Otkrivanje svoje strasti može biti povezano s tvojim vrijednostima. Razmisli o tome što ti je važno u životu i pronađi aktivnosti koje odražavaju te vrijednosti.

5. Zapiši svoje misli

Pisanje dnevnika ili bilježenje svojih misli i ideja može ti pomoći da bolje razumiješ što te inspirira i što ti se sviđa. Pisanje također može biti korisno za praćenje napretka i otkrivanje novih interesa.

6. Istražuj različite karijere

Ako ne znaš u kojem bi se smjeru trebao kretati, istraži različite poslove koji bi mogli odgovarati tvojim interesima. Razgovaraj s ljudima koji rade u tim područjima i saznaj što im se sviđa u njihovom poslu.

7. Koristi svoje talente

Ako imaš neke talente, koristi ih što više možeš. Korištenje svojih talenata može ti pomoći da se osjećaš ispunjenije i povećati tvoje samopouzdanje.

8. Ne boj se neuspjeha

Ponekad moramo isprobati različite stvari da bismo otkrili što nas stvarno zanima. Ne boj se neuspjeha i ne odustaj ako nešto ne uspije. Učenje iz svojih grešaka je važan dio procesa otkrivanja svoje strasti.

9. Obrati pozornost na ono što pretražuješ

Kada otkrivaš svoju strast, od velike ti pomoći može biti da pogledaš svoju početnu stranicu primjerice na YouTube-u. Pogledaj koja su ti predložena videa. Možda su to videa zdravlja i prehrane, yoga, tutoriali crtanja, snimanja videa, fotografiranja,…

10. Uzmi vremena za sebe

Ponekad je potrebno uzeti vremena za sebe i raditi stvari koje te čine sretnim i ispunjenim. Pokušaj provesti vrijeme u aktivnostima koje te zanimaju, poput čitanja knjiga, slikanja, pisanja, planinarenja, kuhanja ili bilo kojeg drugog hobija kojeg bi mogao imati. Kada provodiš vrijeme u aktivnostima koje te ispunjavaju, to ti može pomoći da bolje razumiješ svoje interese i strasti.

Zaključak

Sjeti se da ne postoji pravi ili krivi odgovor na pitanje kako otkriti svoju strast. Bitno je slušati svoje srce i raditi ono što te čini sretnim. Budi otvoren i strpljiv. Otkrivanje svoje strasti može biti dugotrajan proces. Budi otvoren za nove mogućnosti i budi strpljiv dok ne pronađeš ono što ti najbolje odgovara.

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI I OVO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)