Nismo odavno jedan članak na ovu temu. Mindset je temelj svega. Vrijeme je da se prisjetimo nekih osnovnih stvari koje su bitne pri izgradnji zdravog i motivirajućeg mentaliteta. Ako imaš neke od ovih 7 mindseta, moraš ih se riješiti još danas. Ako ih nemaš, nije na odmet prisjetiti ih se. 😉

1. Strah od nepoznatog

Nikada nećeš znati što će se dogoditi u budućnosti, ali o njoj će odlučiti ono što radiš danas. Prestani razmišljati i počni stvarati.

2. Strah od tuđeg mišljenja

Možeš slušati tuđa mišljenja, ali na kraju se sve svodi na tvoju odluku. Prestani dopuštati drugima da žive tvoj život.

3. Strah od propuštanja

Jedina stvar koju propuštaš je nešto što u svojoj glavi zamisliš kao propuštanje. Prestani upadati u zamke društva i učini ono što osjećaš da trebaš učiniti.

4. Lijenost kvari dušu

Nisi stvoren da sjediš i pitaš se što učiniti sa životom. Ustani i učini nešto za što vrijedi živjeti.

5. Mindset žrtve

Sam si odgovoran za ono što ti se događa. Doveo si se u tu situaciju. Prestani se žaliti i podigni se uzdignute glave.

6. Nisi otvoren za promjene

Ako nikada nisi otvoren za promjene, nikada nećeš rasti i postati bolji. Slušaj i mijenjaj se prema onome što trebaš i prema onome što osjećaš da trebaš.

7. Mindset „Netko drugi će to učiniti”

Prestani ovako razmišljati. Ako uvijek tako razmišljaš, nikada nećeš stići tamo gdje želiš. Moraš se boriti za svoju poziciju i za ono što želiš.

Mnoge od ovih stvari je lakše reći nego učiniti. Međutim, radom na sebi sve je moguće postići. Odgovarajući mindset pomoći će ti da stigneš onamo gdje želiš stići, postigneš stvari koje želiš postići i osjećati se onako kako se uistinu želiš osjećati.

MOŽDA ĆE TE ZANIMATI I OVO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)